Edison investeert 6 miljoen in LearningGuide

Dit artikel delen:

De Amerikaanse investeerder Edison Ventures steekt 6 miljoen dollar in het van oorsprong Nederlandse softwarebedrijf LearningGuide Solutions uit Den Bosch. LearningGuide levert elektronische performance support systemen (EPSS). Die software biedt hulp bij vragen die kunnen ontstaan tijdens het werken met bijvoorbeeld Microsoft Office of erp-systemen van leveranciers als SAP en Oracle. De programmatuur is gekoppeld aan de werkplek. Met het geld wordt het productaanbod uitgebreid en de verkoop- en marketingactiviteiten versterkt.

De leverancier met vestigingen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Nederland behaalde in 2010 een omzet van ongeveer tien miljoen dollar. Door de kapitaalinjectie moet die omzet de komende jaren groeien met 50 procent per jaar, zo stelt het bedrijf.

Nederlandse gebruikers van de software zijn onder andere medewerkers van Shell, APG, NXP, Koninklijke Boskalis Westminster, Koninklijke BAM Groep en het ministerie van Financiën. Volgens de leverancier worden wereldwijd ruim één miljoen eindgebruikers in hun dagelijkse werk ondersteund door de software.

Het bedrijf is in handen van Edison Ventures en Nederlandse aandeelhouders.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-04-08T09:56:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.