Managed hosting door True

Descartes koopt Intercommit uit Amersfoort

Canadezen betalen 10,1 miljoen euro

 

Handen schudden

Het Canadese Descartes Systems Group, leverancier van adviesdiensten en software voor supply chain management, heeft Intercommit overgenomen voor 10,1 miljoen euro. Dit bedrijf uit Amersfoort biedt oplossingen voor het veilig elektronisch uitwisselen van commerciële gegevens. Bij Intercommit werken veertig mensen. Met de overname wil Descartes zijn productenaanbod en klantenkring in Europa verbreden.

Intercommit biedt logistieke applicaties en oplossingen op het gebied van Web-edi, e-invoicing, e-document en e-catalogi. Het bedrijf is actief binnen de detailhandel en de financiële sector.

Descartes werkt met een wereldwijd online handelsplatform waar het klanten logistieke oplossingen biedt. Het Canadese bedrijf wil vooral in Europa zijn netwerk van klanten, handelspartners, vervoersbedrijven, douanediensten, fabrikanten en handelaars uitbreiden. Daarvoor voert het een actief overnamebeleid.

Eerder al werden de Belgische bedrijven Porthus (specialist in afhandeling van in- en uitvoer van detailhandel bij douanediensten) en Routing International (aanbieder van routeplanning- en ritoptimalisatiesoftware) overgenomen. Het bedrijf werkt aan een soort Facebook voor automatisering in de logistiek, vertelde manager Johan van der Lijcke van de Nederlandse organisatie van Descartes aan Computable begin dit jaar.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4277183). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Gefeliciteerd Intercommit! Ben wel eens bij ze langs geweest en een dagje meegedraaid. Leuke omgeving en vakkundige mensen.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×