Oprichter brengt Planlogic onder bij Provide

Dit artikel delen:
Handen schudden

Ict-dienstverlener Provide Groep heeft het in Culemborg gevestigde Planlogic overgenomen. De dienstverlening van Planlogic beslaat projecten, advisering en beheerdiensten op het vlak van erp-software. Oprichter Hans Numan gaat met pensioen. Provide uit De Meern is gespecialiseerd in de ontwikkeling van maatwerksoftware, integratie en projectsourcing in de financiële sector en wil via overnames de dienstverlening uitbreiden en groeien.

Planlogic, opgericht in 1990 door Hans Numan, is actief in het onderhoud van bedrijfssoftware voor industriële productiebedrijven in de Benelux. Numan was eerder directeur van Unify Corporation. Hij blijft als consultant verbonden aan Provide en zal zitting nemen in de raad van advies.

Bij Planlogic werkt een zestal mensen. Provide werkte al eens in 2006 samen met het bedrijf in een gezamenlijk enterprise resource planning (erp)-project. Volgens Mike Dawud, directeur van Provide, klikte het goed met het ervaren team van door Apics gecertificeerde consultants en spraken beide partijen destijds al over een mogelijke overdracht van de bedrijfsactiviteiten bij het bereiken van Numans pensioengerechtigde leeftijd. 'De deal was dan ook snel rond nadat we recentelijk de onderhandelingen opstartten. Het nieuwe aandeelhouderschap stelt Planlogic in staat de dienstverlening aan de huidige en nieuwe klanten te continueren en te verbeteren.'

Provide

Directeur Dawud staat sinds eind januari 2012 aan het roer bij Provide Consultancy. Hij is samen met Etienne Schreurs grootaandeelhouder van de ict-dienstverlener geworden. Beiden zijn verbonden aan het Belgische Saga Consulting: Schreurs als oprichter en Dawud als mede-aandeelhouder van de Nederlandse werkmaatschappij. Met de overname van Provide wil Saga Consulting in Nederland verder te groeien.

Saga Consulting Group, waar vierhonderd mensen werken, realiseerde in 2011 een omzet van 36 miljoen euro. De onderneming heeft een hoofdvestiging in Zaventem en nog kantoren in Waver, Hasselt en Eindhoven (Saga Consulting).

Mike Dawud heeft zijn sporen verdiend bij onder meer LCI Technology Group, Ilionx, ECSoft en Reeleezee en zijn eigen investeringsmaatschappij Dawud Ventures.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-02-06T17:19:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.