CVC en Valueact brengen geen bod uit op Misys

Dit artikel delen:
Rood stoplicht

De durfkapitalisten CVC en Valueact laten de kans schieten om een bod uit te brengen op de Britse financiële softwaremaker Misys. Daarmee is de weg vrij gemaakt voor het Amerikaanse Vista Equity Partners om zijn eerdere bod van 2,01 miljard dollar gestand te doen. Misys had dit bod al geaccepteerd, maar moest nog wachten op de reactie van CVC en Valueact. Die hadden eerder aangegeven de mogelijkheid van een gezamenlijke overname te willen onderzoeken. Valueact is overigens een grote aandeelhouder van Misys.

Valueact was de enige grote aandeelhouder die nog niet akkoord was gegaan met het bod van Vista. Mocht Vista de overname toch niet definitief kunnen maken dan hebben CVC en Valueact nog het recht om alsnog een bod te doen.

Rond Misys brak de afgelopen maanden een korte overnamestrijd uit. In eerste instantie wilde het bedrijf fuseren met het Zwitserse Temenos. Maar die branchegenoot trok zich terug nadat eerst Vista Equity Partners zich als potentiële koper meldde en vervolgens Valueact met CVC. In 2011 sprak Misys (gestart in 1979, omzet gebroken boekjaar 2010: 431 miljoen euro, elfhonderd medewerkers) nog met de Amerikaanse concurrent Fidelity, maar die overnamegesprekken mislukten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-04-06T10:26:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.