Qurius benoemt Reggie de Jong tot vereffenaar

De beursgenoteerde ict-dienstverlener Qurius in Zaltbommel draagt Reggie de Jong voor als vereffenaar bij de opheffing van de onderneming. Qurius maakte onlangs bekend alle bedrijfsactiviteiten voor 18,5 miljoen euro te verkopen aan de Franse branchegenoot Prodware. Na de verkoop zal de beurs-nv door drie vereffenaars worden opgeheven: algemeen directeur Leen Zevenbergen, financieel directeur Michiel Wolfswinkel en De Jong.

Reggie de Jong is op dit moment nog commissaris van Qurius. Om te kunnen worden benoemd als vereffenaar zal zij haar toezichthoudende taken als commissaris neerleggen. Om haar nieuwe taak te kunnen aanvaarden zullen de aandeelhouders van Qurius hier op 4 oktober 2012 tijdens een extra aandeelhoudersvergadering mee akkoord moeten gaan.

De Jong heeft een ruime ervaring in de ict-sector. Zo was zij onder meer cio bij DSB Bank. De voormalige Olympisch zwemster was tot juni 2009 directeur van Ordina BPO. Dat was de periode waarin dat bedrijfsonderdeel door Ordina werd afgestoten aan ict-dienstverlener Centric. Zij stapte op na een knallende ruzie met Centric-oprichter en -eigenaar Gerard Sanderink. Sindsdien heeft zij als zelfstandig adviseur gewerkt.

Aan de beurt

De Jong werd op 24 mei 2012 tot commissaris van Qurius benoemd. Eerder werd zij al eens door de directie van de onderneming als commissaris voorgedragen, maar die voordracht werd ingetrokken toen de onderneming ontdekte dat de ondernemingsraad aan de beurt was een voordracht te doen. Een jaar later werd De Jong alsnog, nu op voordracht van de ondernemingsraad, door de aandeelhouders tot toezichthouder bij Qurius benoemd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-08-28T12:42:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.