Itho Daalderop kiest voor AX en Pulse na fusie

Dit artikel delen:

Installatiebedrijf Itho Daalderop heeft gekozen voor het Microsoft Dynamics AX-bedrijfsinformatiesysteem van Pulse uit Venlo. Het bedrijf wilde af van zijn verouderde en verschillende erp-systemen. Nadat Itho en Daalderop in 2010 fuseerden, moest het nieuwe bedrijf met meerdere bedrijfssoftwarepakketten werken: bij Itho waren diverse versies van een op Microsoft Dynamics NAV-gebaseerd systeem in omloop en Daalderop werkte met MFG Pro van QAD.

Itho Daalderop, producent en distributeur van verwarming-, tapwater-, ventilatie- en regeltechnische-oplossingen, koos na een selectietraject voor Pulse. Volgens Leo van den Hil, ict-manager van het bedrijf, stelt 'de Microsoft Dynamics AX ons in staat om efficiënter te kunnen werken door de integratie van processen verder gestalte te geven en biedt het een platform voor verdere groei.'

Daarnaast moet het nieuwe systeem ketenbeheer mogelijk maken. Van den Hil: 'In de ideale situatie moet een klantvraag leiden tot een productieorder die in het gehele proces gevolgd moet kunnen worden. Het proces, de interne keten, moeten we integraal kunnen aansturen. Iedere verkooporganisatie was echter een losse entiteit en had een eigen voorraad. We willen het bedrijf als een keten laten functioneren, hetgeen niet lukte in de oude situatie. Hierdoor hebben we ook te hoge voorraden. Een van de doelstellingen is dan ook om naar ketenoptimalisatie te gaan door centrale planning van productie en daarmee de voorraden substantieel te kunnen verlagen.'

Een klik

Het selectietraject bleef beperkt tot Microsoft-oplossingen. Na een vergelijking tussen Dynamics NAV en AX werd voor het laatste platform gekozen, omdat Dynamics AX meer standaard functionaliteit bood en de internationale ambities van het bedrijf beter zou kunnen ondersteunen. Het installatiebedrijf wil via overnames groeien in het buitenland. Dynamics biedt de mogelijkheid om overgenomen bedrijven makkelijk te integreren in de bestaande omgeving, verwacht het bedrijf. Vervolgens praatte Itho Daalderop met een aantal implementatiepartners, waarbij het met Pulse het beste klikte.

Bedrijven

Bij Itho Daalderop werken 350 man. Het bedrijf heeft in Nederland vestigingen in Schiedam, Tiel en Etten-Leur en in het buitenland in Sint-Niklaas (België) en Burton on Trent (Engeland).

Pulse is een Microsoft Dynamics AX-dienstverlener met vestigingen in Venlo en Deventer. Er werken zo'n 120 mensen bij het bedrijf. Pulse richt zich op de groothandel, producenten van bouwmaterialen, metaal- en kunststofindustrie en machine- en apparatenbouw.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-09-25T15:53:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.