Marinus ter Laak leidt Exact Business Solutions

Dit artikel delen:

Marinus ter Laak

De beursgenoteerde softwareleverancier Exact in Delft draagt Computable-expert Marinus ter Laak (50) voor als algemeen directeur van de business unit Business Solutions en als lid van de raad van bestuur. Hij begint in zijn nieuwe functie op 1 december 2012. Het voorstel voor zijn benoeming moet nog worden bekrachtigd tijdens een extra vergadering van aandeelhouders die in januari 2013 wordt gehouden.

Het bedrijfsonderdeel Business Solutions werd onlangs opgericht en omvat de activiteiten op het terrein van on-premise en gehoste bedrijfssoftware. Computable-expert Ter Laak wordt verantwoordelijk voor het vergroten van het marktaandeel van Exact onder het midden- en grootbedrijf. Die strategische keuze werd op 25 juli 2012 bekend gemaakt.

Ter Laak is op dit moment senior vice-president voor Noord-Europa bij de Amerikaanse cloudsoftware-leverancier IntraLinks, gespecialiseerd in beveiligde systemen voor het begeleiden van fusies en bedrijfsovernames. Het beursgenoteerde IntraLinks was in 1997 een pionier op het gebied van software-as-a-service voor dienstverleners in de markt van fusies en overnames.

Hij is sinds 1992 werkzaam in de ict. Hij begon zijn carrière bij NCR waar hij uiteindelijk commercieel directeur werd. Hier was hij verantwoordelijk voor hardware, software en services. Na algemeen directeur te zijn geweest bij achtereenvolgens Sequent Computer Systems en Silicon Graphics, is Ter Laak in 2003 bij SAP gaan werken. Als algemeen directeur SAP Nederland.

Diepgaande kennis

Voorzitter Thierry Schaap van de raad van commissarissen van Exact zegt over Ter Laak: 'Hij beschikt over diepgaande kennis van de internationale ict-industrie en bedrijfssoftware. We zijn ervan overtuigd dat Marinus de juiste persoon is voor de implementatie van Exacts strategie voor Business Solutions.' Ter Laak is voor zijn nieuwe functie voorgedragen door de raad van commissarissen van Exact.

Ter Laak is trots dat hij bij Exact aan de slag mag gaan: 'De sterke marktpositie van Exact is een mooi vertrekpunt om het aandeel van Business Solutions verder uit te bouwen. De strategie en uitstekende producten en diensten gaan de ontwikkeling van Exacts Business Solutions de komende jaren positief beïnvloeden.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-23T11:03:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.