SAP scoort eerste Nederlandse ByDesign-klant

Dit artikel delen:

Marktonderzoeker SKIM gaat als eerste Nederlandse onderneming SAP Business ByDesign gebruiken. Deze oplossing is een geïntegreerde suite voor financiën, human resources, verkoop, inkoop, service, projecten en supply chain. SKIM heeft voor deze clouddienst gekozen ter ondersteuning van de internationale ambities met standaard geïntegreerde softwarefunctionaliteit, zonder dat zij hiervoor een eigen it-afdeling moeten opzetten.

SKIM adviseert organisaties over het bepalen van hun prijsbeleid, het vaststellen van de communicatiestrategie en het ontwikkelen van nieuwe producten. Omdat SKIM opdrachtgevers ook volgt bij hun internationale ontplooiing, hebben zij zelf kantoren geopend in Londen, Geneve, New York en San Francisco. Het informatiesysteem voor de bedrijfsvoering moet de groeiambitie en internationale expansie ondersteunen.

De huidige automatiseringsoplossingen bestaan uit een reeks van losstaande systemen voor onder andere de financiële administratie, het projectmanagement, personeelszaken en het beheren van klantrelaties. Deze versnipperde oplossingen voldoen inmiddels niet meer. SAP Business ByDesign maakt het nu mogelijk om een centrale administratie te voeren, ongeacht de vraag waar de diverse afdelingen of onderdelen van SKIM zijn gevestigd.

Geen updates nodig

'SKIM functioneert als een multinational in het klein, maar dan zonder een eigen it-afdeling', zegt Eloise Bruinink, facility manager bij SKIM. 'Het beheer van de systemen laten we zoveel mogelijk over aan experts. Bij voorkeur willen we zo min mogelijk hardware onsite. Tot nu toe gebruikten wij administratieve systemen vooral voor het registreren van gegevens. Om onze organisatie beter te kunnen sturen, is het echter van groot belang dat wij onze administratieve systemen ook kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld het genereren van prognoses en rapportages. SAP Business ByDesign past uitstekend bij onze wensen. Het is een standaardoplossing die vanuit de cloud wordt aangeboden. Hierdoor hoeven wij ons geen zorgen te maken over software-upgrades en dergelijke. Bovendien biedt SAP Business ByDesign ons alle functionaliteit voor een efficiënte bedrijfsvoering, ondanks het feit dat wij als organisatie op tal van locaties wereldwijd zijn gevestigd.'

'Wij zijn zeer enthousiast over de nieuwe relatie met SKIM', zegt Herbert Schut, verkoopdirecteur van de cloudoplossingen bij SAP. 'Zij gaan SAP Business ByDesign gebruiken waar het product voor gemaakt is: 120 kenniswerkers op verschillende locaties op de wereld in staat stellen schaalbare professionele software voor end-to-end processen te gebruiken zonder dat er een grote it-afdeling nodig is die het systeem moet onderhouden.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-07T15:40:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.