Duitse deelstaat Saksen kiest ERP van Unit4

Dit artikel delen:
Unit4

Softwareleverancier Unit4 heeft een overeenkomst gesloten met de Duitse deelstaat Saksen. Agresso Business World wordt het centrale erp-systeem voor het bijhouden van het budget, de financiën en de planning van de verschillende onderdelen van de organisatie. Saksen is daarmee de zesde Duitse deelstaat die gebruik maakt van de software van Unit4.

Het erp-pakket is onderdeel van de implementatie van een New Control Management (NCM) systeem bij Saksen, waarmee taken en middelen worden beheerd en gestroomlijnd. Deze strategie zorgt voor een uniforme aanpak bij de verschillende onderdelen van de organisatie. Beslissingen kunnen sneller worden genomen doordat de analyse uit één systeem komt. Ook zorgt de implementatie van één bedrijfssoftwaresysteem ervoor dat de deelstaat effectiever kan plannen en betere diensten kan leveren.

‘Het ministerie van Financiën van Saksen zal Agresso Business World gebruiken om bestaande systemen te standaardiseren om zo de kosten te verlagen van de implementatie en het onderhoud van de NCM-software’, aldus een woordvoerder van het ministerie.

Unit4 levert bedrijfssoftware voor de commerciële en publieke sector Het bedrijf heeft activiteiten in zestien landen in Europa en tien landen in Noord-Amerika, Afrika en Azië. De omzet in 2011 bedroeg 445,8 miljoen euro. Het bedrijf telt ruim vierduizend werknemers en het hoofdkantoor is gevestigd in Sliedrecht.

Portfolio

Het portfolio omvat onder andere de financiële managementsoftware Coda en de erp-oplossing Agresso Business World. In de Benelux levert het zakelijke software voor sectoren als accountancy, gezondheidszorg, groothandel en distributie, mkb, onderwijs, publieke sector en zakelijke en financiële dienstverlening. Daarnaast levert Unit4 oplossingen voor personeelsinformatie en salarisverwerking, business intelligence, e-commerce en diensten op het gebied van continuïteit en cloud computing.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-22T15:02:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.