Managed hosting door True

Nederlandse software staat centraal op congres

Succes- en faalfacoren softwarebedrijven komen aan bod

Dit artikel delen:

Op 19 maart 2013 organiseert CKC Seminars in samenwerking met professor Sjaak Brinkkemper van de Universiteit Utrecht voor de eerste keer het Productsoftware Jaarcongres. Het congres moet uitgroeien tot een platform waar jaarlijks de laatste ontwikkelingen, nieuwste tools, diensten en visies van de Nederlandse software-industrie centraal staan. Op de eerste editie, gehouden in het Figi in Zeist, vindt tevens de lancering plaats van een studie over de succes- en faalfactoren van bekende Nederlandse softwarebedrijven.

Doelgroep van het jaarcongres zijn professionals, werkzaam in of ondersteunend aan de Nederlandse software-industrie. De insteek van het jaarcongres is bedrijfsbreed: onderwerpen die aan de orde komen, variëren van personeelszaken en verkoopkanalen tot ontwikkelvraagstukken en innovatie. Op het eerste congres wordt er bijvoorbeeld ingegaan op ondernemerschap en management, internationalisatie, software as a service (SaaS), het partnerkanaal, start-ups en kwaliteit van software.

Het programma bestaat uit plenaire lezingen van Bas van der Veldt, algmeen directeur van Afas, over de betekenis van leidinggeven en innovatie, en Jos Andeweg, financieel directeur van Unit4, over het ontstaan, de ontwikkeling en het succes van zijn bedrijf, diverse interactieve sessies en een plenaire discussie over de Nederlandse software-industrie. Dagvoorzitter is Bernhard van Oranje, oprichter van Levi 9 Global Sourcing.

Herinneringen van start-ups

Professor Sjaak Brinkkemper (Department of Information and Computing Sciences, Utrecht University) is een van de initiatiefnemers van dit congres. Hij doet al jaren onderzoek naar de succes- en faalfactoren van Nederlandse software-industrie. Onder zijn auspiciën verschijnt op het congres het boek 'Software Business Start-up Memories. Key Decisions in Success Stories' (uitgeverij Palgrave Macmillan), waar Roderick van Cann (Stabiplan) en Slinger Jansen (Universiteit Utrecht) ook aan hebben meegewerkt. In dit boek wordt een aantal bekende Nederlandse softwarepartijen doorgelicht, waaronder Unit4, Exact, Afas, Centric, Stabiplan, GX Software en Planon.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Vacatures bij Universiteit Utrecht

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-03-11T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.