VX levert open source-module Reclassering op

Dit artikel delen:

It-dienstverlener VX Company heeft de nieuwe module ‘Diagnose & Advies’ opgeleverd in een meerjarig open source-project voor Reclassering Nederland, Stichting Verslavingsreclassering (SVG) en het Leger des Heils. In het project wordt gewerkt aan de omvangrijke open source-applicatie Iris, een modern enterprise informatiesysteem waarin alle primaire processen van de samenwerkende reclasseringsorganisaties worden ondersteund. Inmiddels is de nieuwe module in productie genomen en wordt er gewerkt aan de verdere uitbreiding van de open source-applicatie.

In november 2011 hebben de reclasseringsorganisaties de eerste versie van Iris in productie genomen. Het moderne informatiesysteem helpt nu dagelijks duizend tot vijftienhonderd gebruikers eenvoudig en efficiënt hun werk te kunnen doen. De applicatie omvat in grote lijnen de functionaliteit voor alle primaire processen van de reclasseringsorganisaties, waaronder het vastleggen van het integraal cliëntbeeld, het verbeteren van het inschrijfproces, het samenstellen van overzichten en rapportages.

Werkstraf-module

In 2012 werd de bouw van de Diagnose & Advies-module en de Werkstraf-module in de Iris-applicatie aanbesteed en wederom gegund aan VX Company. De Diagnose & Advies-module is recentelijk binnen afgesproken tijd en budget opgeleverd en in productie genomen. Binnen deze module kan de reclasseringswerker gebruikmaken van diverse instrumenten om de kans op recidive in te schatten en te bepalen welke interventies er mogelijk nodig zijn om deze risico’s te verkleinen.

In de rest van het jaar zal, naast het beheer en onderhoud aan de open source-applicatie, verder worden gewerkt aan de laatste toevoeging van de Iris-applicatie: de Werkstraf-module. De werkzaamheden zijn inmiddels gestart en zullen afhankelijk van de definitieve planning tot begin 2014 voortduren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-04-12T08:43:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.