Managed hosting door True

Zorgverzekeraar ONVZ kiest Oracle als polisplatform

Dit artikel delen:
Thuizorg

Zorgverzekeraar heeft Oracle Health Insurance Back Office geselecteerd voor de ondersteuning van zijn bedrijfsprocessen. Daarbij gaat het om het ontwikkelen van zorgverzekeringsproducten en het verwerken van polissen, declaraties en contracten met zorgverleners. Oracle biedt zijn oplossingen op abonnementsbasis aan. ONVZ heeft Truston geselecteerd om deze software-as-a-service-omgeving te beheren. Het bedrijf uit Houten assisteert ook bij de implementatie.

ONVZ uit Houten is een onafhankelijke specialist in zorgverzekeringen die zorg-, preventie-, verzuim- en inkomensverzekeringen voor ruim 400.000 Nederlanders verzorgt. De zorgverzekeraar kiest voor een nieuwe backoffice-omgeving om in staat te zijn sneller nieuwe producten voor de markt te ontwikkelen. Ook wil het veranderingen in de gezondheidsmarkt makkelijker kunnen opvangen, zoals nieuwe financieringsstructuren.

Daarnaast moet door een koppeling van Oracle Health Insurance Back Office met de website en de front office-activiteiten de applicatie-omgeving van ONVZ vereenvoudigd kunnen worden. Dat moet een lagere tco (total cost of ownership) opleveren, aldus de verzekeraar.

Volgens Oracle wordt inmiddels een groot deel van alle zorgverzekeringen in Nederland verwerkt via de Health Insurance-applicaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-05-10T11:43:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.