Pinkroccade LG koopt overheidstak Inter Access

SLTN-directeur Tuijnman: 'maatwerkproducten hadden te kleine schaal'

Dit artikel delen:

Pinkroccade Local Government (LG), onderdeel van Total Specific Solutions (TSS), neemt de activiteiten van Inter Access op het gebied van de lokale overheid over van SLTN. Het gaat met name om het jeugdzorgsysteem en de middlewaresuite WebNext. Er gaan mogelijk tien man over naar Pinkroccade LG. Met de overname versterkt het bedrijf zijn positie bij de lokale overheid op het gebied van het sociale domein en publiekszaken. Voor SLTN, eigenaar van Inter Access, hadden de maatwerkproducten te weinig schaalgrootte. Het bedrijf blijft als infrastructuurspecialist actief op de overheidsmarkt en wil daarbij nauwer samenwerken met TSS.

Naast het Saas-systeem Zorg voor Jeugd en de middlewareoplossing WebNext neemt Pinkroccade LG ook kleinere producten over als Slim ID broker, de Intakekompas en het landelijk asbestvolgsysteem.  De overname betreft niet de detacherings- en beheeractiviteiten van Inter Access voor de lokale overheid. De ict-dienstverlener werd afgelopen oktober overgenomen door infrastructuurspecialist SLTN. Die beschouwt de softwareproducten niet als een kernactiviteit.

Directeur Eugène Tuijnman van SLTN vertelt dat Inter Access met zijn maatwerksoftware geen grote marktpositie innam en niet voldoende klanten had om het op termijn rendabel te houden. 'Dan kun je twee dingen doen: verkopen aan een marktleider of investeren. In dat laatste geval zouden we moeten concurreren met de twee marktleiders Centric en Pinkroccade. Dat achtten we niet kansrijk genoeg. Bovendien speelde bij de overname van Inter Access al mee dat TSS interesse had getoond in het overnemen van de eGov-activiteiten.'   

Jeugdzorg en Andez

Een overnamesom is niet bekendgemaakt. Bij de eGov-tak van Inter Access werken tien man. Die krijgen de komende maanden de keuze om mee te gaan naar Pinkroccade LG of bij SLTN te blijven, vertelt Jurriaan Piek, directeur Pinkroccade Publiekszaken. Hij noemt de overname een belangrijke versterking voor zijn bedrijf in de lokale overheidsmarkt. 'Elke serieuze partij kijkt momenteel naar strategische versterkingen. Met het oog op de decentralisatie van de jeugdgezondsheidszorg is het systeem Zorg voor Jeugd een belangrijke aanvulling in ons pakket. Tussen de 125 en honderdvijftig gemeenten in Nederland, waaronder in heel Noord-Brabant en Groningen, gebruiken deze cloudoplossing voor het vroegtijdig signaleren en coördineren van risicokinderen.'

Met de overname van de Webnext-oplossing- en klantenkring breidt Pinkroccade Local Government zijn portfolio op het gebied van klantgericht ('zaakgericht') werken aanzienlijk uit, vervolgt Piek. 'Inter Access bedient zo'n 25 gemeenten met deze midoffice-suite. Het is een extra interessante overname omdat veel van die klanten teruggaan tot de Andez-midoffice-aanbesteding. Die hebben gepionierd en daar zit veel kennis over de midoffice en het zaakgericht werken. Bovendien bestaat er nauwelijks overlap tussen de klantenkring van Webnext en die van de Midoffice Suite van Pinkroccade.' Volgens Piek blijven beide oplossingen de komende jaren voorlopig naast elkaar bestaan en onderhouden worden.

'Geïnspireerd door onder andere de zelfbedieningstechnologie in de bancaire- en verzekeringssector ontwerpen wij momenteel veel gemeentelijke processen opnieuw. Wij doen dit zodanig dat de arbeidsintensieve activiteiten meteen bij de bron; de burger of ketenpartner, worden afgehandeld. We breiden dit concept van de ‘zelfwerkzame burger’ in co-creatie met onze klanten uit naar andere domeinen van Pinkroccade Local Government. De kennis en ervaring van het eGOV-team van Inter Access kan ons hierbij ondersteunen', aldus Piek.

SLTN

Directeur Tuijnman van SLTN benadrukt dat er geen nieuwe vervreemdingen worden verwacht en dat zijn bedrijf op de (lokale) overheidsmarkt actief blijft met onder meer datacenterdiensten en de detachering en beheerdiensten van Inter Access. 'Bij de Tweede Kamer draait bijvoorbeeld een Sharepoint-oplossing. Die standaardtoepassing heeft Inter Access geleverd en blijven wij beheren. De deal met Pinkroccade heeft alleen te maken met de maatwerkapplicaties.' De directeur vult aan dat er met moederbedrijf TSS wordt gesproken over een nauwere samenwerking, waarbij SLTN diensten op het gebied van ict-infrastructuren en datacenters kan bieden. 'Kijk je naar de lokale overheidsmarkt dan zie je dat Centric dat soort diensten zelf in huis heeft, maar Pinkroccade niet. Een samenwerking met SLTN zou hiervoor een oplossing kunnen zijn.' 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-01-13T16:32:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.