Ctac realiseert meer winst bij minder omzet

CTAC

Ict-dienstverlener Ctac heeft in 2013 met 77 miljoen euro, 2,9 miljoen euro minder omgezet geboekt dan in het jaar daarvoor. Toch wist het bedrijf zijn nettowinst van 0,8 miljoen euro op te krikken naar 1,2 miljoen euro. Naast deze knappe prestatie wist Ctac ook nog eens zijn schuld bij de bank met 1,1 miljoen euro te verlagen tot 3,4 miljoen euro. De dienstverlener schrijft de positieve prestaties toe aan sturen op marges en het beheersen van kosten.

De omzet van Ctac in consultancy, hosting en beheer daalde van 66,7 miljoen euro in 2012 naar 64,6 miljoen euro in 2013. Omdat de externe inhuur met 11,7 procent is afgenomen tot 11,9 miljoen euro in 2013 is de bruto marge slechts met 1,0 procent gedaald naar 51,8 miljoen euro.

Ook de omzet op software daalde van 6,9 miljoen euro in 2012 tot 5,1 miljoen euro in 2013. Doordat het aandeel van de in eigen beheer ontwikkelde software in 2013 is toegenomen, blijft de daling van de bruto marge hier beperkt. De omzet op onderhoudscontracten wist te stijgen van 6,3 miljoen euro in 2012 naar 7,3 miljoen euro in 2013, waardoor de bruto marge op deze activiteit toenam.

Optimaliseren oplossingen en templates

‘In 2013 is de opgaande lijn gecontinueerd, ondanks dat er sprake was van een lastige ict-dienstenmarkt’, zegt Ctac-ceo Henny Hilgerdenaar. ‘Door alert te sturen op marge en het beheersen van kosten is het bedrijfsresultaat gestegen. Door onze strategie en het verder uitbouwen van marktkennis en specifieke expertise hebben we onze oplossingen en templates verder kunnen optimaliseren.’

‘De verbetering van de operationele prestaties in 2013 komt voornamelijk tot uitdrukking in het tweede halfjaar’, vervolgt Hilgerdenaar. ‘Voor heel 2014 verwachten we een hoger resultaat dan in 2013. Hoewel er in 2014 nog geen sprake zal zijn van volledig herstelde ict-dienstenmarkten, is er alle aanleiding te veronderstellen dat de opgaande lijn in 2014 kan worden voortgezet.’
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Door alert te sturen op marge en het beheersen van kosten is het bedrijfsresultaat gestegen"... Ctac.nl heeft het over "Ambities waarmaken door innovatie". Ziet eruit als een spagaat vanuit de oude economie. Moeilijke transitie waaraan wellicht wat meer drastische, eigentijdse elementen aan toegevoegd dienen te worden?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-03-12T11:59:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.