Nijmegen implementeert Exxellence Suite

Dit artikel delen:
Digitale overheid

Gemeente Nijmegen is op 1 oktober 2014 live gegaan met de Exxellence Suite. Het gaat om het Exxellence Zaaksysteem, Digitaalloket, Klantcontactsysteem en bijbehorende koppelvlakken. Hiermee richt gemeente Nijmegen zich op de realisatie van een duurzame digitale dienstverlening door een geïntegreerde oplossing. Belangrijke pijlers zijn de optimale uitwisselbaarheid van informatiestromen en het invullen van de resultaatseisen van i-NUP.

‘Samen met Exxellence hebben we ervoor gezorgd dat we zijn overgegaan op een gevuld zaaksysteem met daarin vijftigduizend gemigreerde zaken en tachtig elektronische formulieren’, zegt Bas van der Hoeven, informatiearchitect en projectleider bij gemeente Nijmegen. ‘Om te voorkomen dat we meerdere zaaksystemen tegelijk moesten beheren, hebben we in één keer een volledige migratie van midoffice-componenten en benodigde koppelingen gerealiseerd. Deze hebben onze Eenvoudige Midoffice (EMO) vervangen. De implementatie is in één keer zonder problemen gerealiseerd. Het project is binnen de oorspronkelijke planning en het afgesproken budget afgerond. Wat er nu ligt, is een geïntegreerd systeem waar we jaren mee vooruit kunnen.’

eCreator, ZaakSysteem en eHerkenning

Gemeente Nijmegen is door de implementatie in staat om de digitale dienstverlening snel uit te breiden door zelf elektronische formulieren te ontwikkelen met de Exxellence eCreator. De tachtig elektronische formulieren in het Exxellence Zaaksysteem zijn met deze applicatie zelfstandig door gemeente Nijmegen ontwikkeld.

Gemeente Nijmegen heeft ook dehaar digitale dienstverlening uitgebreid met eHerkenning. Dit is de digitale sleutel waarmee een ondernemer persoonlijk, betrouwbaar en digitaal zaken met de overheid kan doen. Hiermee worden lopende en geplande projecten voor de digitalisering van de dienstverlening aan ondernemers ondersteund.

Vervolgprojecten

De samenwerking tussen Exxellence en gemeente Nijmegen richt zich vanaf nu op het functioneel en technisch doorontwikkelen van het platform. Hiervoor zijn diverse vervolgprojecten gepland, waaronder het ontwikkelen van een mobiele toepassing op het Exxellence Zaaksysteem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-10-02T16:17:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.