Oracle doopt Micros om tot Oracle Hospitality

Dit artikel delen:

Ict-leverancier Oracle schrapt de naam van de in 2014 overgenomen ict-leverancier Micros Systems. De activiteiten voor de horeca-sector die het levert, zijn ondergebracht in een aparte bedrijfsdivisie. Die bedrijfstak heeft de naam Oracle Hospitality gekregen. Die nieuwe divisie zet volop in op ict-oplossing voor cloud computing, mobiele apparatuur en het verbeteren van de dienstverlening aan klanten.

Oracle nam Micros Systems in juni 2014 over voor een bedrag van 4,6 miljard dollar. Door die overname haalde het ook de Britse leverancier van kassasystemen en betaalterminals Torex binnen.

Oracle gaat zijn zakelijke software, hardware en cloudtechnologie combineren met de branchespecifieke oplossingen van Micros. De nieuwe Oracle-divisie levert geïntegreerde software, cloudoplossingen en hardware voor hotels, casino’s, restaurants, sport- en entertainmentlocaties en grote en kleinere cruise-bedrijven.

Het ict-concern concurreert in de horeca en het toerisme onder met Infor-dochter Softbrands. In de detailhandel is Oracle via de overname nu ook leverancier van 'point of sale'- (pos) systemen en krijgt het met concurrenten als Toshiba, HP, NCR en Wincor Nixdorf te maken.

In Nederland werken de winkelketens C&A en Formido bijvoorbeeld met oplossingen van Micros. Fujitsu is een belangrijke partner.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-02-23T14:04:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.