Kunststofspecialist BKB vervangt Vantage door Epicor

Dit artikel delen:

De kernactiviteit van BKB Precision is het accuraat verspanen (frezen, draaien) van hoogwaardige kunststoffen tot wel op 3μ nauwkeurig.

BKB Precision heeft zijn verouderde enterprise resource planning (erp)-pakket Vantage 8 vervangen door de nieuwste versie van Epicor. Het kunststofproductiebedrijf uit Son heeft voor de implementatie van Epicor ERP 10 ondersteuning gekregen van Macroscoop, de Epicor-partner in Nederland. Daar waar Vantage de groeiplannen in de weg stond van het bedrijf, moet de nieuwe erp-software de uitbreiding in Europa goed kunnen ondersteunen.

BKB Precision is de handelsnaam van Van den Berg Kunststofbewerking uit// Het bedrijf is ruim 30 jaar actief met het hoogwaardig bewerken van kunststoffen, met name het bewerken van zogenaamde high performance plastics of engineering plastics. BKB Precision is vaak van strategisch belang voor klanten als ASML, Philips Medical, Thales Defence en deeltjesversneller CERN (Genève, CH).

Drempel

De kunststofbewerker heeft een flinke groeiambitie: verdubbelen in drie jaar, ook in internationale markten. Het oude erp-pakket Vantage begon echter een sta-in-de-weg te vormen. Om te voldoen aan de verwachtingen en wensen van de klanten, zoals steeds kortere productlevenscycli en kleinere series, moet BKB Precision flexibel mee kunnen bewegen. Daarnaast willen grote klanten dat BKB Precision zich ook registreert en aansluit op hun it-systemen, voor een betere samenwerking.

'Vantage was traag. De MRP-module voor fabricage-inkoop en –planning bood alle benodigde functies. Maar het systeem kon de gewenste snelheid niet bieden en had voor ons zijn beperkingen. De interfaces voor de integratie met derden liepen ook tegen hun grenzen. We aarzelden over te stappen vanwege de complexiteit', zegt Annemarie van Aerts, hoofd IT van BKB Precision.

Koppeling

BKB Precision werkt al lang samen met de Nederlands Epicor-distributeur Macroscoop. Dit bedrijf uit Nootdorp levert al sinds 1996 de erp-software aan BKB Precision (in de beginjaren leverde Macroscoop nog zijn merkeigen oplossing Include). Hoewel Van Aerts een marktschouw uitvoerde waarbij naar verschillende oplossingen van verschillende partijen is gekeken, kwam zij toch weer bij Macroscoop uit. 'Toen dit bedrijf de nieuwste versie van Epicor´s erp-oplossing kon demonstreren, was het duidelijk dat Epicor de beste oplossing was voor BKB Precision en zijn klanten.'

Inmiddels draait Epicor ERP draait op BKB Precision´s nieuwe server in eigen huis. De software ondersteunt vijftien kantoorwerkplekken en drie terminals in de fabriek. Epicor ERP vormt het hart van de organisatie, met boekhouding, inkoop, verkoop, planning, productie, klantbeheer en de koppeling met partners, zodat BKB Precision orders kan importeren en facturen kunnen exporteren.

Overtikken

'Het tijdrovende en foutgevoelige overtikken gaat tot het verleden behoren', zegt Van Aerts. 'We implementeren nu de laatste functionaliteit en werken aan de gebruiksvriendelijkheid in de fabriek door de drie terminals uit te breiden met tablets. Dit zal de fabriek en onze systemen gebruiksvriendelijker maken voor het personeel en onze productiviteit verhogen. En dan noemen we nog niet de voordelen van de samenwerking met onze partners via de technologie.'

BKB Precision wil verder uitbouwen en het Epicor-systeem ook het offertetraject laten ondersteunen. Van Aerts wil ook verder om gegevens snel en effectief in de fabriek te kunnen gebruiken en doorbouwen aan een verbeterd inzicht in de planning en productie. 'Met Epicor zijn we er klaar voor om onze groeiambitie waar te maken en binnen drie jaar in omzet te verdubbelen. Het migratietraject is vrijwel vlekkeloos verlopen en ons Epicor ERP-systeem presteert goed. Maar de winstontwikkeling moeten we ook goed bewaken. BKB Precision moet steeds flexibeler en efficiënter werken, tegen lagere overheadkosten. Met Epicor ERP kunnen we de toekomst aan en onze ambities realiseren,' aldus Van Aerts.

Legacy-erp

Epicor-partner Macroscoop ondersteunt nog steeds de versies Vantage 8 (de voorloper van Epicor ERP) en Vantage 6. 'Er is een aantal klanten die deze software nog steeds gebruiken. Wij ondersteunen deze versies zolang het kan, al zien we natuurlijk graag dat deze klanten overstappen op de laatste versie Epicor ERP 10', meldt woordvoerster Merel Overdevest.

De relatie met Vantage gaat terug tot de tweede helft van de jaren negentig; Macroscoop was toen als partner nauw verbonden met het toenmalige Dataworks, leverancier van de bedrijfssoftware Vantage. Dat bedrijf wordt in 1998 door Epicor overgenomen en Vantage vormt de basis voor de ontwikkeling van Epicor ERP 9. Macroscoop wordt daarbij een belangrijke gesprekspartner voor Epicor en blijft dat ook voor Epicor ERP 10.

Lees ook het praktijkverhaal: Macroscoop voert Epicor ERP 10 bij Derako

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-11T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.