Koch steekt ruim 2 miljard dollar in Infor

Industrieel concern krijgt minderheidsaandeel

Dit artikel delen:

Infor, de Amerikaanse leverancier van branchespecifieke bedrijfssoftware, krijgt een financiële injectie van maar liefst twee miljard dollar van Koch Equity Development. Dit is de investeringstak van het Amerikaanse industrieconglomeraat Koch Industries. De investering geeft Infor toegang tot extra groeikapitaal om op het gebied van cloud de innovatie te versnellen en de distributie uit te breiden.

De transactie, die wordt getoetst aan de gebruikelijke voorwaarden en wettelijke goedkeuringen, zal naar verwachting begin 2017 worden voltooid. De Koch-investering is een combinatie van preferente en gewone aandelen. Het concern krijgt een aanzienlijk minderheidsbelang in Infor, maar er is niet aangegeven hoe groot.

De bestaande aandeelhouders van Infor, waaronder Golden Gate Capital en Summit Partners, behouden de controle over het bedrijf. De investeringstak van Koch heeft het recht om vier van de negen bestuurders in de raad van Infors moederbedrijf te benoemen.

Koch Industries is een Amerikaanse multinational met wereldwijd circa honderdduizend werknemers. Volgens Forbes is het met een jaarlijkse omzet van ongeveer honderd miljard dollar de een na grootste niet-beursgenoteerde onderneming in de Verenigde Staten.

Ecosysteem

Volgens Infor biedt het instappen van Koch toegang tot het grote ecosysteem van bedrijven die digitale transformatie (lees: onder meer de sprong naar de cloud) overwegen. De leverancier van enterprise resource planning (erp)-applicaties claimt dat het inmiddels meer dan zesenzestig miljoen cloud-gebruikers bedient. De dubbelcijferige omzetgroei in het afgelopen kwartaal werd gedreven door een jaarlijkse groei van honderddertig procent in SaaS (software-as-a-service)-omzet. Meer dan de helft van de software-inkomsten is afkomstig uit cloudapplicaties.

Daarbij valt wel de kanttekening te maken dat Infor over vele bedrijfsapplicaties beschikt die naar de cloud moeten worden gebracht. Daar is veel geld voor nodig. Infor gebruikt Amazon Web Services als cloudomgeving.

Digitaal platform

'Koch is wereldwijd een van de grootste particuliere bedrijven, met diverse holdings en enorme middelen om de nieuwe spannende groeifase te ondersteunen', aldus topman Charles Phillips van Infor. 'Sommige van de grootste bedrijven in de wereld benaderen Infor en zijn op zoek naar een modern alternatief voor de legacy-opties omtrent bedrijfskritische applicaties. Infor heeft de omvang en het kapitaal om voor de Global 5000 een digitaal platform te bieden.'

Onder Phillips’ leiderschap investeerde Infor de afgelopen vijf jaar ongeveer twee miljard in productontwerp en -ontwikkeling. Het bedrijf stelt met meer dan vierhonderd producten, 1700 integraties en 16.000 'industry features' in de CloudSuite-productlijn te zijn gekomen. Infor heeft vijftienduizend medewerkers en is actief in meer dan honderdzeventig landen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-16T18:21:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.