Action regelt HR met SAP SuccessFactors

Launch als partner bij implementatie betrokken

human resources

Discountketen Action vereenvoudigt en harmoniseert de humanresourceprocessen met de SuccessFactors HCM Suite van SAP. De in Nederland gevestigde winkelketen wil hiermee het fundament voor verdere uitbreiding neerleggen.

Action maakt een snelle groei door. In 2016 opende de marktleidende discounter 197 nieuwe winkels. De ambitie is om dit aantal in 2017 te overtreffen. In totaal heeft Action ruim negenhonderd winkels verspreid over Nederland, Frankrijk, Duitsland, België, Oostenrijk en Luxemburg. 

Om deze expansie mogelijk te maken, investeerde Action in nieuwe systemen voor onder meer logistiek, financiën en opslag. Deze systemen draaien op het SAP HANA-platform. De erp-leverancier verzorgt nu ook alle hr voor de discountketen.

‘We zitten midden in een digitale transformatie. Tegelijkertijd maakt Action een enorme groei door, waardoor we nu in zes landen al meer dan 35.000 mensen in dienst hebben’, vertelt Jens Burgers, it-directeur van Action. ‘We hebben een uitgebreide studie gedaan naar de hr-softwaremarkt en verschillende oplossingen voor het optimaliseren van hr-processen met elkaar vergeleken’, vervolgt Burgers. ‘Uiteindelijk hebben we gekozen voor de oplossingen van SAP SuccessFactors. Die stellen ons in staat een flexibel en veranderend personeelsbestand efficiënt te beheren en de complexiteit te verminderen. Met SAP Successfactors kunnen we medewerkers uit verschillende geografische gebieden en culturen actief bij de organisatie betrekken en hun ontwikkeling stimuleren.’

Implementatie

SAP implementeert voor Action de volledige SuccesFactors HCM Suite, te beginnen in de zes landen waar de retailer nu actief is. Dat doet SAP samen met hr-implementatiepartner Launch uit Rotterdam die zorg draagt voor de lokalisering van de oplossing en de uitrol. Met tien datacenters wereldwijd, waarvan twee in Duitsland en één in Nederland, zorgt SAP er daarnaast naar eigen zeggen voor dat Action altijd voldoet aan lokale en regionale wet- en regelgeving.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-02T09:44:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.