Licentiespecialist B-lay opent kantoor in Boston

Dit artikel delen:
Amerikaanse vlag

De Nederlandse softwarelicentiespecialist B-lay opent een kantoor in de Verenigde Staten. Vanuit een vestiging in Boston hoopt het bedrijf beter te kunnen voldoen aan de toenemende vraag vanuit de Amerikaanse markt. Ook meldt B-lay, dat het zijn expertisecentrum in de Roemeense hoofdstad Boekarest uitbreidt.

B-lay ziet vooral vanuit Amerika de vraag naar licentiebeheerdiensten voor software stijgen. Volgens oprichter en directeur Mark van Wolferen van het Utrechtse bedrijf is een eigen kantoor in Boston een logische stap in de ontwikkeling van het bedrijf.

Van Wolferen: 'Een deel van ons klantenbestand is nu al afkomstig uit de Verenigde Staten, vooral aan de oostkust. Hoewel we deze bedrijven grotendeels digitaal kunnen ondersteunen, biedt lokale aanwezigheid en face-to-face contact veel meerwaarde. We kunnen daarmee onze dienstverlening verbeteren én ons klantenbestand versneld uitbreiden.' De licentiespecialist die in 2008 is opgericht, ziet zijn omzet met 20 tot 30 procent per jaar groeien zonder externe financiering. Het bedrijf profiteert van de toenemende vraag naar licentiebeheer onder voornamelijk multinationals en bedrijven in het middensegment.

B-lay ziet dat bedrijven steeds meer afhankelijk zijn van software en het dat het beheer van licenties vaak een uitdaging is. 'Vooral op contractueel gebied ontstaan problemen, die kunnen leiden tot nabetalingen van miljoenen euro’s aan softwareleveranciers als Oracle, Microsoft, SAP en IBM.' De Utrechtse licentiespesialist ondersteunt die organisaties bij het minimaliseren van risico’s, het voorkomen van juridische zaken en het realiseren van kostenbesparingen.

Strijd om Roemeens talent

Door de stijgende vraag uit Amerika breidt B-lay ook zijn expertisecentrum in Boekarest uit. Van Wolferen: 'Inmiddels hebben we er tientallen medewerkers rondlopen, van licentie-experts tot softwareontwikkelaars. We begonnen het jaar met dertig mensen en eind 2017 verwachten we op vijftig uit te komen.'

Het bedrijf wil zijn Roemeense kantoor uitbreiden met drie extra verdiepingen. Van Wolferen: 'We hebben momenteel een pitch uitstaan voor een lokaal ontwerpbureau dat ons gaat helpen om er net zo’n geweldige plek van te maken als onze huidige werkruimtes. Ons kantoor is een van de manieren waarop we ons als werkgever kunnen onderscheiden van de grote multinationals die in Boekarest zitten. Ook in Roemenië is de strijd om talent namelijk volop losgebarsten.'

Over B-lay

B-lay is specialist in softwarelicentiemanagement en levert diensten op het gebied van software compliance, software audits, software asset management tools en inzicht in software-uitgaven. Directeur Mark van Wolferen is Computable-expert en schreef eerder een reeks blogs over licentiebeheer en de echte kosten van software. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-24T09:59:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.