Managed hosting door True

FloraHolland implementeert SAP S/4Hana

Dit artikel delen:

Royal FloraHolland gaat alle financiële processen standaardiseren op SAP S/4Hana. De bloemenveiling verwacht hierdoor sneller en makkelijker te factureren. Iedere ochtend vinden er binnen Royal FloraHolland rond de honderdduizend transacties. Om 's middags te kunnen 'incasseren' moeten die transacties direct verdeeld worden naar facturen voor klanten en kwekers.

Het grootste deel van de Nederlandse handel in bloemen en planten vindt plaats via de vijf veilinglocaties en 38 veilingklokken van Royal FloraHolland. In 2016 vonden hier zo'n 12,5 miljard bloemen en planten hun weg van kweker naar klanten in binnen- en buitenland. Met een omzet van jaarlijks 4,6 miljard euro claimt de coöperatieve veilingorganisatie in zijn soort de grootste ter wereld te zijn.

FloraHolland heeft de aparte systemen die de marktplaats in gebruik had voor onder andere reporting, crediteuren en facturatie vervangen door één standaardoplossing: S/4Hana, de 'in-memory' bedrijfssoftwaresuite van SAP.  

De basisimplementatie van SAP S/4Hana is in drie maanden tijd afgerond. Deze basis bestond uit het algemeen grootboek, het afwikkelen van het betalingsverkeer en de juiste btw-aangiftes. Hierna werden andere functies toegevoegd, zoals vaste activa en reporting.

Volgens de bloemenveiling maakt het werken met één standaardoplossing het makkelijker om zich aan te passen op veranderende wet- en regelgeving. Ook zijn de financiële processen sterk geautomatiseerd, waardoor minder mensen bij de processen zijn betrokken, wat niet alleen de efficiency ten goede komt, maar tevens tot lagere kosten leidt, aldus FloraHolland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.