Infor benoemt Kevin Samuelson tot nieuwe topman

Ex-ceo Charles Phillips nieuwe voorzitter raad van bestuur

Dit artikel delen:

Kevin Samuelson

Infor, leverancier van branchespecifieke bedrijfssoftware, heeft een nieuwe topman: Kevin Samuelson, voorheen financieel directeur bij het Amerikaanse bedrijf. Charles Phillips, die sinds 2010 actief is als chief executive officer (ceo), is benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van Infor. Samuelson zal ook toetreden tot de raad van bestuur. Volgens Infor is er sprake van een geplande bestuurswisseling.

Kevin Samuelson vervulde in de veertien jaar die hij werkzaam is bij Infor verschillende functies op financieel vlak, waaronder bij het begeleiden van overnames en het aantrekken van investeerders, alsook op operationeel en verkoopvlak. Daarmee is hij een van de langst zittende leidinggevenden bij Infor. In deze periode groeide het bedrijf, mede door strategische acquisities, van 35 miljoen dollar naar een jaarlijkse omzet van drie miljard dollar.

Samuelson zegt in een verklaring dat hij de beleidslijn van Charles Philips voortzet om het assortiment van multi-tenant, cloudgebaseerde enterprise resource planning (erp)-applicaties verder te ontwikkelen. Die cloudproducten leveren klanten toegevoegde waarde en Infor meer winst, aldus de kersverse ceo.

Vertrekkend topman Philips gaat in zijn nieuwe rol van bestuursvoorzitter zich richten op strategieontwikkeling, klantrelaties en nieuwe acquisities. Hij volgt medeoprichter Jim Schaper op als voorzitter van de raad van bestuur.

Afgelopen januari 2019 ontving Infor nog een extra investering van 1,5 miljard dollar van zijn twee primaire aandeelhouders, Koch Equity Development en Golden Gate Capital. Deze investering volgde op de kapitaalinjectie van KED in februari 2017 van ruim twee miljard. Uiteindelijk wil Infor een gang naar de Amerikaanse beurs maken. Het bedrijf telt 17.300 medewerkers en heeft 68.000 klanten in meer dan 170 landen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Vacatures bij Infor

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-21T18:32:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.