Scandinavische dienstverleners consolideren

De overname van de Zweedse dienstverlener WM-data door LogicaCMG is een belangrijke stap in de consolidatie van Scandinavische dienstverleners.

LogicaCMG betaalt bijna negenhonderd miljoen euro voor WM-data, de op een na grootste Scandinavische dienstverlener. De fusie leidt tot een bedrijf met veertigduizend werknemers in 41 landen. Samen genereerden die in 2005 zo’n 4,3 miljard euro aan winst.
LogicaCMG geeft als hoofdreden voor de overname dat schaalgrootte en internationaal bereik steeds belangrijker worden op de globale dienstverleningmarkt. De automatiseerder krijgt nu ook toegang tot de competitieve Scandinavische markt, waar na een periode van consolidatie nog vier grote dienstverleners resteren: het Zweedse WM-data, het Finse Tietoenator en de Noorse bedrijven Ementor en EDB Business Partner.
Andere internationale automatiseerders, zoals Atos Origin, trokken zich de afgelopen jaren juist terug uit de Scandinavische markt. De Scandinavische tak van Atos Origin werd vorig jaar mei gekocht door WM-data. Dit bedrijf is van oorsprong een computerwederverkoper, maar transformeerde de afgelopen vijf jaar tot algemene it-dienstverlener. Door de overname krijgt het toegang tot de goedkope arbeidskrachten die LogicaCMG in India en Oost-Europa gebruikt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

LS,
De beoordeling dat er nog vier grote dienstverleners resteren is wat kort door de bocht. In de Nordics zijn de grote dienstverleners (o.a. HP, Infocare, EDS en IBM) zeer nadrukkelijk aanwezig.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-08-22T11:37:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.