Managed hosting door True

DNC rondt overname TTP uit Leusden af

De Nederlanden Compagnie (DNC) heeft de TTP Groep uit Leusden overgenomen. Het is dit jaar al de derde ict-overname van deze financiële holding. Meer acquisities zijn niet uitgesloten.

Bij TTP, opgericht in 1992, werken zo'n 200 mensen. Het bedrijf heeft een omzet van 11,7 miljoen euro en een winst van 2,2 miljoen. TTP detacheert naast systeembeheerders en ontwikkelaars personeel dat kennis heeft van inkoop- en faciliteitenbeheer, en documentaire informatievoorziening en informatiemanagement. Het bedrijf scoorde recent nog een opdracht bij de provincie Groningen voor het digitaliseren en ontsluiten van documenten.

Volgens de directie is aansluiting bij het DNC-conglomeraat aantrekkelijk door de verbreding van het carrièreperspectief van het personeel. Medewerkers kunnen via opleidingsprogramma's binnen DNC doorstromen. Op deze manier tracht TTP personeelsleden met het oog op de krappe arbeidsmarkt aan zich te binden.

Het aan de Amsterdamse effectenbeurs genoteerde DNC is een financiële holding die zich richt op het verkrijgen van deelnemingen in detacheringsbureaus in de sectoren financiën, juridische zaken, managementondersteuning en ict. In deze laatste sector roert DNC zich in 2007 flink. Afgelopen maart werd Share IT (omzet 9 miljoen euro, circa 85 medewerkers) ingelijfd, een Veenendaalse detacheerder met als specialisatie Cool:Gen. Daarna volgde het in Capelle aan de IJssel gevestigde ThinClient Consultancy (omzet: 3 miljoen euro, ruim 30 medewerkers), actief op het vlak van server based computing/Citrix-technologie.

DNC nam in 2006 ook al de ict-bedrijven Percon Groep en Ecgroup over. Het bedrijf haalde vorig jaar 38,5 miljoen euro aan opbrengsten binnen, waarvan 15 miljoen euro uit de ict-markt. Het streven is om in 2007 een omzet van rond de 70 miljoen euro te bereiken. Mede op grond van de overname van TTP voorziet DNC, ten opzichte van de eerder afgegeven verwachtingen over het boekjaar 2007, een duidelijke verbetering van de winstgevendheid. De verwachte nettowinst over 2007 is verhoogd van 3,5 miljoen euro naar 4,1 miljoen euro, verklaarde Koos de Vink, bestuurder van DNC. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-10-01T11:52:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.