Mastercard stimuleert open banking

Dit artikel delen:
Mastercard

Mastercard gaat financiële instellingen ondersteunen bij hun initiatieven voor open banking. Tijdens de conferentie Money 20/20 in Amsterdam kondigde het wereldwijde betalingsbedrijf vier nieuwe oplossingen om deze service te stimuleren.

Open banking, voorbeeld van de nieuwe 'api-economie', is een trend in de financiële wereld. Innovatieve fintechs spelen hierop in. Maar ook de api's bij banken gaan beter presteren.

Een stroomversnelling wordt verwacht wanneer op 14 september a.s. de aangepaste Europese wetgeving PSD2 gaat gelden. Open banking geldt als een veilige manier om leveranciers toegang te geven tot iemands financiële informatie. Dit biedt consumenten en mkb-ondernemers allerlei voordelen, zoals een helderder overzicht van hun financiën en de mogelijkheid sneller en gemakkelijker betalingen te doen.

Verwacht wordt dat op basis van open banking nieuwe apps en diensten het licht zullen zien. Technisch zijn er nog wel een aantal uitdagingen. Onderzoeksbureau Ovum bepleit in dit verband voor meer samenwerking tussen banken en derde partijen. Mastercard is zo'n partij. 

Vier oplossingen

Open Banking Solutions van Mastercard bestaat uit vier oplossingen. Met Connect wordt er een verbinding gelegd met de open banking-functionaliteiten van financiële instellingen. Dit biedt derde partijen de benodigde schaalbaarheid, betrouwbaarheid en snelheid om producten op de markt te brengen.

Protect biedt een realtime-verificatie van de registratiestatus van derde partijen. Dit wordt gecombineerd met monitoring en alerts om fraudepraktijken te reduceren. Resolve is een dienst voor centraal onderzoek en geschiloplossingen. Daarmee biedt de dienst de benodigde duidelijkheid, consistentie en transparantie. Tot slot zorgt Mastercard voor advies en praktische ondersteuning om financiële instellingen te helpen bij het definiëren en uitvoeren van hun strategie voor open banking.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het is een absolute schande dat de PSD2 wetgeving er überhaupt is doorheen gejast door de lobbycratie van met name banken. Om nog maar te zwijgen van de politieke censuur waaraan payment providers meewerken.

Zeg nee tegen PSD2!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-05T10:17:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.