Stroom-afrekenplatform Involtum krijgt 1 miljoen

Dit artikel delen:
Innovatie

Het Zuid-Hollandse energie-innovatiefonds Energiiq investeert samen met bestaande aandeelhouders één miljoen euro in Involtum. Dit Rotterdams bedrijf zet het kapitaal in om de ontwikkeling en uitrol van zijn schakel- en afrekenplatform voor elektrische laadpunten en andere stroomvoorzieningen te versnellen.

Met het platform van Involtum is het mogelijk om elektriciteit af te rekenen voor tijdelijk gebruik van stroom, zoals op parkeerplaatsen, in havens en op evenemententerreinen. De elektriciteitspunten vervangen milieuvervuilende motoren en aggregaten, waardoor de uitstoot van CO2, fijnstof en geluidsoverlast wordt teruggebracht.

Het Rotterdamse bedrijf Involtum is in 2012 gestart met het aanbieden van elektriciteit op rustplekken van vrachtwagens. Op deze plekken kunnen vrachtwagens hun lading conditioneren zonder gebruik te maken van een milieuvervuilende dieselaggregaat. Inmiddels heeft Involtum zijn schakel- en transactieplatform doorontwikkeld en beschikbaar gemaakt voor andere toepassingsgebieden, zoals campingplaatsen, festivalterreinen, jacht- en zeehavens en aan boord van zeeschepen en riviercruises.

Klanten gebruiken het platform om het tijdelijk gebruik van stroom af te rekenen. De oplossing bestaat uit een backoffice, callcenter, betaalstraat, apps, websites, portals en de benodigde hardware. Een van de nieuwste toepassingen van het platform is de mogelijkheid om bij wasmachines van Miele in wasserettes per verbruik af te rekenen met de smartphone.

Met het extra geld van de investeerders wil Involtum uitbreiden in Nederland maar ook in landen als Duitsland, Oostenrijk en Groot-Brittannië.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Vacatures Fintech

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-17T11:33:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.