Maven 11 opent tweede blockchain-fonds fintech

Dit artikel delen:

De Amsterdamse blockchain-investeerder Maven 11 Capital heeft met zijn tweede fonds veertig miljoen euro onder geldschieters opgehaald. Het kapitaal is bedoeld om start- en scale-ups te steunen die innovatieve financiële diensten en toepassingen bouwen op basis van blockchaintechnologie. Maven 11 Capital mikt er uiteindelijk op het fonds te vullen met in totaal 75 miljoen euro.

Volgens Maven 11 wordt met blockchaintechnologie 'een compleet nieuwe infrastructuur gebouwd die financiële dienstverlening mogelijk maakt zonder tussenkomst van een derde partij. Diensten zoals betalen, lenen, sparen, investeren, verzekeren worden zo efficiënter, transparanter en wereldwijd toegankelijk voor iedereen met een internetconnectie.'

De kapitaaldienstverlener claimt dat het eerste fonds een fors rendement heeft opgeleverd. Beleggers komen niet alleen uit Nederland of Europa maar ook uit de Verenigde Staten en Azië. Van de veertig miljoen die nu al in de tweede pot zit, is al geïnvesteerd in het Australische Maple Finance, een financieringsprotocol en -marktplaats voor kapitaalintensieve bedrijven, en het Amerikaanse Zapper. Deze onderneming biedt consumenten en professionals een dashboard voor alle interactie met decentrale financiële producten zonder persoonlijke gegevens vrij te geven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-09T11:59:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.