Internet-fondsen volgen trends oude economie

Volgens Amerikaanse analisten vertonen de 'nieuwe economie'-fondsen in toenemende mate de kenmerken van aandelen uit de 'oude economie'. De beursanalisten verwachten dat veel Internet-fondsen terugvallende omzetten zullen melden over het eerste kwartaal, volgens hen een teken dat de bedrijven in een meer volwassen groeifase zijn beland.

De voortgaande terugval van de Nasdaq past in het patroon van de afgelopen handelsdagen. Dit keer zakte de index van de schermenbeurs met 2,46 procent terug naar een puntentotaal van 3676,87
Terugvallende omzetten over het eerste kwartaal zijn traditie bij de 'oude economie'-fondsen. De reden is dat na de eindejaarsvakanties de consumenten altijd even een rustpauze nemen. Dat heeft consequenties voor de verkoop van producten. Tot dusverre was deze dip bij e-commercie bedrijven nog niet gesignaleerd. Zij werden de afgelopen jaren juist gekenmerkt door hypergroei.
Volgens een analist van Merrill Lynch staat de Internet-markt aan de vooravond van eenshake out. "Het afgelopen jaar alleen al zijn ongeveer veertig e-commercie bedrijven naar de beurs gegaan en hebben ze hun kassen gespekt. De Internet-markt wordt in toenemende mate competitief."
Het gevolg van de consolidatiefase is dat het gevecht tussen de sterke en de zwakke merken nu echt zal losbreken. Steeds meer consumenten zullen een keuze maken uit een aantal merken in de diverse sectoren van de e-commercie markt. Internet-fondsen die volgens de analisten sterke papieren hebben, zijn onder andere Amazon, Priceline en eBay. De fondsen die het moeilijk zullen krijgen, zijn onder meer Peapod, CDNow en EToys. Binnenkort publiceren de meeste Internet-bedrijven hun kwartaalcijfers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-14T00:00:00.000Z Redactie Computable