Cijfers Compaq weinig opzienbarend

De Amerikaanse leverancier van hardware Compaq is deze week met een kleine winststijging naar buiten gekomen. Compaq rapporteerde een omzet van 9,5 miljard dollar over het eerste kwartaal tegen 9,4 miljard over dezelfde periode vorig jaar.

De winst stond onder druk doordat de leverancier het afgelopen jaar geconfronteerd is met een tegenvallende verkoop van hardware na de millenniumwisseling en hij veel heeft geïnvesteerd in een nieuw systeem voor directe verkoop.
Compaq zag een winststijging van 325 miljoen dollar in het eerste kwartaal van dit jaar tegen 281 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar, een winst van 3 dollar cent per aandeel. Topman Michael Capellas van Compaq is "tevreden met de cijfers, omdat het eerste kwart van het jaar altijd moeilijk voor ons is. Terwijl de omzet onder druk kwam te staan door het Y2K-effect, een matige marktontwikkeling in Europa en pogingen om ons distributiekanaal te stroomlijnen hebben we toch de beoogde omzetcijfers gehaald. Ook zijn we in staat om onze kosten te reduceren en weer sneller te groeien."
Het millenniumprobleem zorgde voor een tegenvallende verkoop van PC's aan bedrijven. De omzet in consumenten PC's steeg wel met 35 procent naar 1,8 miljard dollar. Analisten verwachten dat de winst van Compaq op de langere termijn onder druk zal komen te staan door deze terugval in verkoop van hardware voor bedrijven. De PC-divisie kreeg dit jaar een verlies te verduren van 19 miljoen dollar tegen een winst van 24 miljoen dollar vorig jaar. Een steeds kleinere marge op PC's voor consumenten kan in de toekomst de winst van Compaq nog verder onder druk zetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-27T00:00:00.000Z Redactie Computable