C&W ziet omzet en winst fors stijgen

De Britse telecommunicatie- en netwerkonderneming Cable & Wireless Group, die zijn wortels heeft in de tijd van het British Empire, boekte over het op 31 maart afgesloten boekjaar 2000 een omzet van ruim 9,2 miljard Britse pond (bijna 15,4 miljard euro).

Dat is 16 procent meer dan het jaar ervoor. De winst-voor-belastingen steeg met maar liefst 121 procent tot ruim vier miljard pond (zo'n 6,7 miljard euro).
Het bedrijf mag dan uit de vorige eeuw stammen (het is vooral groot geworden door de telegraaf- en telefoon-verbindingen met de overzeese Britse kolonies en door de draadloze verbindingen voor de scheepvaart), een groot deel van de florissante jaarcijfers komt voor rekening van zeer moderne technologieën. De omzet van C&W's divisie IP- en data-diensten steeg bijvoorbeeld met maar liefst 46 procent. De onderneming zit bovendien middenin een herstructurerings- en moderniseringsoperatie. In het kader daarvan wordt Cable & Wireless HKT, de C&W-poot in de voormalige Britse kroonkolonie Hongkong, afgestoten, evenals enkele andere niet-strategische activiteiten.
Tegelijkertijd investeert de onderneming fors in Internet-technologie. Ze heeft belangen genomen in Internet-aanbieders in Europa en Japan, en bouwt een wereldwijd IP-netwerk en -infrastructuur. Om de strategische doelen windt C&W geen doekjes: het wil de leidende aanbieder worden van IP- en data-diensten voor zakelijke klanten in de VS, Europa en Japan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-18T00:00:00.000Z Redactie Computable