Nasdaq reageert beheerst op renteverhoging

De renteverhoging van de Federal Reserve heeft de Nasdaq vrijwel onberoerd gelaten. Beleggers hadden de rentestijging van 0,5 procent verwacht en waren bovendien gecharmeerd van de ontwikkeling van de consumentenprijzen, die in april ongewijzigd zijn gebleven.

Analisten gaan ervan uit dat de Amerikaanse economie kan blijven groeien zonder dat sprake is van teveel inflatie. De Nasdaq sloot de beursdag af met een plus van 109,89 punten en eindigde op 3717,54 punten.
Vooral Lycos onderscheidde zich op de Nasdaq, nadat officieel bekend werd dat de Internet-zoekmachine wordt overgenomen door de Spaanse Internet-aanbieder Terra Networks. Terra legt voor de overname 12,5 miljard dollar op tafel. Vorige week was al duidelijk dat vergaande gesprekken plaatsvonden tussen Lycos en Terra, dat voor tweederde in handen is van het Spaanse telecommunicatieconcern Telefónica. Het aandeel Lycos steeg met elf dollar naar ruim 72,50 dollar. De waardering van Lycos stijgt door de overname naar 97,55 dollar.
Ook Hewlett Packard scoorde goed. Het aandeel HP steeg met zes dollar naar 140 dollar. De computerproducent kwam nabeurs met beter dan verwachte kwartaalcijfers. Zo steeg de winst over het eerste kwartaal met 87 dollarcent per aandeel. HP heeft zijn goede resultaten vooral te danken aan gestegen verkoop van servers.
Het verlies van Drkoop.com viel iets minder ongunstig uit dan verwacht. Drkoop verloor 0,80 dollarcent per aandeel, tegen 2,84 dollar over dezelfde periode vorig jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-17T00:00:00.000Z Redactie Computable