Ring Rosa blijft verliescijfers schrijven

Ook in het eerste kwartaal van dit jaar is softwarebedrijf Ring Rosa in de rode cijfers gebleven. Het bedrijf leed een verlies van 4,8 miljoen gulden, 1,1 miljoen gulden meer dan in het eerste kwartaal van 1999.

Al sinds de beursgang in 1998 draait het bedrijf met verlies en ondanks herhaalde beloften dat het keerpunt was bereikt, is daarin nog geen verandering gekomen.
In de herfst van vorig jaar stelde bestuursvoorzitter Bruggeman dat zijn aan de Euro.NM genoteerde bedrijf zeker in het vierde kwartaal van 1999 winst zou maken. Na zes jaar investeren, ontwikkelen van produkten en opzetten van een verkoopnet was nu de tijd van oogsten aangebroken, zei de oprichter. Hij beIoofde toen dat het jaar 2000 met winst zou worden afgesloten en dat omzet zou verdrievoudigen.
Tot nu toe is van die beloften niets uitgekomen. ln februari kondigde het bedrijf een reorganisatie aan waarbij enkele bedrijfsonderdelen zouden worden verkocht, en in maart werd de presentatie van de jaarcijfers twee weken uitgesteld.
Ring Rosa ontwikkelt en produceert software waarmee via de computer allerlei vormen van communicatie geïntegreerd worden, zoals spraaktelefonie, faxen, e-mail en dergelijke. Vooral de als paddestoelen uit de grond schietende call-centers zouden een goede markt vormen.
De 4,8 miljoen is nog een geflatteerd cijfer. Als alle deelnemingen worden meegerekend, was het verlies in het eerste kwartaal 6 miljoen gulden. Het softwarebedrijf slaagde er overigens wel in om in het eerste kwartaal voor 2,4 miljoen gulden aan software te verkopen, de helft meer dan in de eerste drie maanden van 1999.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-19T00:00:00.000Z Redactie Computable