Invensys staakt inkoop aandelen Baan

Baan's overnamekandidaat Invensys heeft zijn inkoop van aandelen Baan op de beurs voorlopig gestopt. Eerder had de Brit 25 procent via de beurs ingeslagen. Samen met 33 procent aangemelde stukken heeft Invensys momenteel 58 procent in handen.

Op dinsdag 25 juli moet Invensys 95 procent van het aandelenpakket in zijn bezit hebben. Als voorproefje heeft ING na lang wikken en wegen zijn 5,9 procents belang in Baan aangemeld.
Struikelblok blijft de stichting Baaninvestors, waarvan de initiator Ernst Sonneveldt zegt 19 procent van de aandelen te vertegenwoordigen. Hij wil dat 'zijn' aandeelhouders hun stukken pas op het laatst aanmelden, omdat Baan volgens hem aan de Amsterdamse beurs genoteerd moet blijven. Dit om te kunnen profiteren van toekomstige winsten onder Invensys' vleugels als grootaandeelhouder, mocht het er weer niet in slagen om de vereiste 95 procent Baan aandelen te kunnen bemachtigen.
Maar voor Invensys ceo Allen Yurko is het afketsen van de overname geen optie. "We proberen het bedrijf te redden en gaan in de goede richting", zei Yurko. "Maar als het nog langer duurt is Baan er niet meer". Met deze opmerking lijkt Yurko te verwijzen naar de desastreuze tweede kwartaalcijfers, die het bedrijf afgelopen week bekendmaakte. De noodlijdende erp-specialist uit Barneveld leed zo'n 80 miljoen dollar verlies op een omzet van 75 miljoen dollar.
Baan heeft dus een negatief eigen vermogen en riskeert hiermee op het strafbankje van de AEX terecht te komen. Analisten verwachten, dat Yurko en de zijn erin slagen 75 tot 80 procent van de aandelen te bemachtigen. Want het is twee voor twaalf voor Baan en dit keer is het geen spelletje.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

in beleggingstips 2008 van de VEB geeft Henk van Heijst aan dat er een liquidatie-uitkering van euro 2.85 kan komen mogelijk in 2008 of 2009. Is dit juist?
Gaarne uw reactie.

Ja, klopt allemaal, vooral dat 'mogelijk in 2009', maar mogelijk later. En of je die Heijst moet vertrouwen? Hij is wel veroordeeld, dat weet je , he?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-21T00:00:00.000Z Frits Njio
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.