Deutsche Telekom boekt lagere halfjaarwinst

Deutsche Telekom zag het eerste halfjaar zijn nettowinst dalen tot 700 miljoen euro, een verschil van 26 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

De omzet steeg met 15 procent tot 19,3 miljard euro. Als de inkomsten van 2,7 miljard euro uit de beursgang van Internet-dochter T-Online en de 2,9 miljard euro belastingvrije boekwinst van Global One worden meegerekend, komt het netto inkomen van DT op maar liefst 4,3 miljard euro. De omzet werd verder opgestuwd door consolidatie van het Britse One2one, het Franse Club Internet en Siris in de cijfers. Vooral de uitbreiding van het mobiele netwerk vergde veel investeringen van DT, evenals de voorbereidingen voor de beursgang van mobiele dochter T-Mobil.
In totaal zag DT zijn aantal mobiele klanten stijgen van 15,7 miljoen eind 1999 tot 22,6 miljoen eind juni. Hierin zijn ook die van One2one, het Oostenrijkse Max.Mobil en Westel meegerekend. Het concern doet mee aan de biedingen voor de Duitse Umts-veiling en mikt hierbij op een bedrag tussen 10- en 15 miljard euro.
Eerder deze week kwam DT met een bod van 50 miljard dollar op alle uitstaande aandelen van het Amerikaanse GSM-operator Voicestream Wireless in aandelen en contanten.
De koers van het aandeel DT klom in de loop van de dag bijna 2 procent aan de Frankfurter beurs.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-28T00:00:00.000Z Frits Njio
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.