Active Software noteert recordomzet

Active Software, dat binnenkort wordt overgenomen door Webmethods, heeft in het tweede kwartaal een recordresultaat geboekt. De omzet steeg met 263 procent.

Het bedrijf, leverancier van b2b e-handelssoftware, keek echter niet zozeer naar die enorme omzetstijging, maar was vooral erg in zijn sas met het realiseren van de eerste netto winst van één dollarcent per aandeel. Dat geldt voor Active Software als het behalen van een absolute mijlpaal.
De totale omzet in het tweede kwartaal bedraagt 18,5 miljoen dollar, een toename van 263 procent vergeleken met de omzet van 5,1 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst in het tweede kwartaal, afgesloten op 30 juni, bedraagt 349 duizend dollar, of zoals gezegd een dollarcent per aandeel. Hiermee werden de verwachtingen op Wall Street, die uitgingen van een verlies van vijf dollarcent per aandeel, ruimschoots overtroffen. In het tweede kwartaal vorig jaar bedroeg het nettoverlies nog 2,3 miljoen dollar, of 46 cent per aandeel.
Volgens Jim Green, bestuursvoorzitter en ceo (chief executive officer) van Active Software, heeft zijn bedrijf dit kwartaal een enorme groei in het aantal klanten gerealiseerd, waarbij contracten ter waarde van miljoenen dollars zijn gesloten. In de ogen van Green was de aankondiging van de voorgenomen acquisitie van Active Software door Webmethods hét hoogtepunt van het kwartaal. "Hierdoor bevinden wij ons in een uitstekende positie om marktleider te worden op het gebied van business-to-business integratie", aldus Green.
Active Software en Webmethods werkten reeds eerder samen om infrastructuuroplossingen te ontwikkelen voor gezamenlijke topklanten, zoals Fedex, Hewlett-Packard en andere. Bovendien heeft Webmethods onlangs een 'out-of-box'-oplossing ontwikkeld die Active-toepassingen verbindt met b2b-handelsnetwerken en -marktplaatsen die werken met Webmethods-technologie. Sinds de aankondiging van de acquisitie werken Active Software en Webmethods samen bij het bedienen van nieuwe klanten als Outpurchase.com, Grainger en Nonstop Solutions.
Active Software verwacht dat de definitieve overname gedurende het derde kwartaal van kalenderjaar 2000 wordt voltooid. Eerst moeten de gebruikelijke voorwaarden - bijvoorbeeld in verband met mededingingsregels - nog worden afgerond en moeten de aandeelhouders van Active Software en webMethods hun goedkeuring nog geven.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-04T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.