SBS neemt particuliere zender over in Polen

SBS neemt een belang van 33 procent in de particuliere Poolse televisie-omroep TVN over van ITI Holdings.

SBS betaalt de overname met 666.000 aandelen SBS, converteerbare obligaties van ter waarde van 40 miljoen dollar en 91,4 miljoen dollar in contanten. SBS zal het aandeel vergroten tot 50 procent zodra daarvoor toestemming is van de betrokken autoriteiten.
Polen vormt met zijn 39 miljoen inwoners de grootste markt voor televisiereclame in Centraal-Europa, met een omzet in deze sector van rond de 1,2 miljard euro. TVN is daarbij de op één na de grootste particuliere Poolse zender, die in bijna zeven van de tien huishoudens op de buis komt. De omroep heeft de exclusieve rechten op alle Endemol-producten, waaronder 'Weekend miljonairs', 'Big Brother' en 'Het spijt me'. Verder zijn er langlopende overeenkomsten met onder meer Warner Brothers en Dreamworks. In de loop van de eerste helft van 2000 stegen de landelijke kijkcijfers van TVN tijdensprime time met 50 procent tot gemiddeld 16 procent.
SBS-topman Harry Evans Sloan sprak gisteren bij de bekendmaking van "een belangrijke stap, waardoor SBS zich een stevige positie heeft kunnen verwerven op de Europese markt." SBS is nu actief in twaalf Europese landen, waaronder ook Roemenië en Slovenië. Polen is volgens Sloan een land waar veel televisie wordt gekeken, en als aanstormend lid van de Europese Unie kan het een aantrekkelijke markt worden.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-09T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.