Cap Gemini schroeft verwachtingen terug

Automatiseerder Cap Gemini, de Nederlandse dochter van het Franse Cap Gemini SA, heeft het eerste halfjaar netto nauwelijks meer verdiend dan vorig jaar.

Het bedrijf schreef over de eerste helft van dit jaar 43 miljoen euro (95 miljoen gulden) in de boeken tegen 42,8 miljoen euro in de eerst helft van 1999.
De omzet groeide wel, met 8 procent tot 404,9 miljoen euro (890 miljoen gulden), zo blijkt uit de definitieve halfjaarcijfers die het bedrijf gisteren bekendmaakte. De bruto-winst daalde zelfs iets, met 1,1 procent tot 63,7 miljoen euro (139 miljoen gulden).
Volgens het bedrijf is de belangrijkste oorzaak van de stagnerende winstgroei de aarzelende markt geweest in het eerste kwartaal, waarbij 'het jaar 2000 effect' een belangrijke rol speelde. Het tweede kwartaal is beter verlopen. Maar desondanks maakt de zwakke start het onwaarschijnlijk, stelt Cap Gemini, dat de automatiseerder dit jaar de eerder uitgesproken verwachting waarmaakt dat de omzet tussen de 10 en 15 procent zal stijgen. Het bedrijf gaat nu uit van een marktgroei van rond de 10 procent, 'waarbij Cap Gemini zijn marktaandeel minstens zal behouden'.
 


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-15T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.