Gateway meldt sterk kwartaalresultaat

Anders dan de computerproducenten Apple en Dell, laat PC-leverancier Gateway sterke kwartaalresultaten zien.

Het bedrijf boekte een nettowinst-stijging van 35 procent naar 152,6 miljoen dollar. Volgens Gateway zijn de goede resultaten te danken aan de sterke groei in de verkoop van computers aan consumenten en kleine bedrijven. Ook scoorde Gateway erg goed op de Europese markt. Eerder noemden computerproducenten Apple en Dell, de afzwakkende Europese vraag als een van de redenen voor hun slechtere resultaten.
Behalve de winst, die 46 dollarcent per aandeel bedroeg, steeg ook de omzet: een toename naar 2,53 miljard dollar, 16 procent meer in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Gateway voldeed daarmee precies aan de eerdere verwachtingen van het analistenbureau First Call/Thomson Financial.
Gateway ziet het vierde kwartaal met het volste vertrouwen tegemoet. Traditiegetrouw is dit namelijk het sterkste kwartaal van de Amerikaanse computerproducent. In het vierde kwartaal is Gateway overigens van plan zijn nieuwe familie van Internet-applicatieproducten te lanceren. Deze worden ontwikkeld in nauwe samenwerking met America Online (AOL).
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-13T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.