Psinet zet onderdelen in de etalage

De Internet-supercarrier Psinet zet enkele bedrijfsonderdelen in de etalage om met de verkoop ervan weer financieel gezond te worden.

De Nederlandse vestiging reageert laconiek. "Wij schrikken er niet van, want deze stappen waren al aangekondigd bij de presentatie van de laatste kwartaalcijfers. Het zal in ons land vooralsnog weinig consequenties hebben", zegt directeur Ron Happel van Psinet Nederland. Vorige maand nog opende Psinet in Amsterdam Zuid-Oost een geavanceerd webhostingcentrum, dat samen met soortgelijke centra elders in Europa de Psinet-klanten ononderbroken beschikbaarheid van applicaties belooft. Wereldwijd heeft het van oorsprong Amerikaanse Psinet zo'n honderdduizend zakelijke klanten.
In het derde kwartaal noteerde de onderneming echter een verlies van 1,4 miljard dollar, zodat ingrijpen noodzakelijk werd. Psinet denkt er onder andere aan om zijn consulting-onderdeel te verkopen, dat de begroting in het derde kwartaal niet haalde. Maar daar zal het waarschijnlijk niet bij blijven. Zelfs een 'strategische alliantie' (lees: fusie, of misschien zelfs overname) met een andere onderneming wordt door Psinet momenteel niet uitgesloten.
Voor de begeleiding van dit proces heeft Psinet de investeringsbank Goldman Sachs in de arm genomen. Met de verkoop van de bedrijfsonderdelen komt er in ieder geval een definitief einde aan de gigantische reeks bedrijfsacquisities die Psinet in de afgelopen jaren pleegde. In de laatste twee jaar nam de onderneming maar liefst 65 bedrijven over.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-17T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.