Sun-Netscape vertaalt naar IBM's AIX

De Sun-Netscape Alliantie vertaalt zijn iPlanet-software naar het AIX-besturingssysteem van IBM. Die Unix-variant verkrijgt hiermee een compleet pakket aan Internet-toepassingen voor het bedrijven van elektronische handel.

Deze programmatuur van Sun-Netscape concurreert overigens direct met het Websphere-pakket van IBM zelf. De groep voor RS/6000-computers, die draaien op AIX, besloot echter tot deze overeenkomst met Sun-Netscape om zo AIX-gebruikers een keuze te kunnen bieden. Dit zegt Rod Atkins, algemeen directeur van IBM's RS/6000-lijn.
Op dit moment is Unix-variant Solaris van Sun Microsystems het enige platform waar alle componenten van iPlanet op draaien. Delen van de reeks zijn al wel verkrijgbaar voor andere platformen, waaronder Hewlett-Packards HP-UX, Compaqs Tru64, SGI's Irix, Microsofts Windows NT en Linux.
In december zijn alvast de web-, mail-, berichten- en directory-server overgezet naar AIX. De samenwerking tussen de Sun-Netscape Alliantie en IBM voorziet in de toevoeging van meer elementen en functionaliteit. Het is vooralsnog niet bekend hoeveel geld er gemoeid is met deze overeenkomst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-06T00:00:00.000Z Redactie Computable