Corel koopt zich verder in op Linux-gebied

Corel neemt een belang van 30 procent in het privé-bedrijf Newlix Corporation. Met deze aankoop is een vooralsnog onbekend bedrag gemoeid. Newlix ontwikkelt een Linux-server voor printen, e-mail en Internet-verbindingen.

Het bedrijf heeft acht mensen in dienst en bestaat pas sinds eind vorig jaar. Toch acht Corel de technologie en kennis interessant genoeg om te gebruiken in combinatie met de eigen Linux-strategie.
Analisten speculeren dat de programmatuur van Newlix zich goed zou lenen voor het verbinden van kleine werkgroepen met maximaal vijftig PC's. De software kan printopdrachten afhandelen, e-mail versturen en dienen als Internet-toegangspoort (proxy).
Corel bezit ook al belangen in Linux-bedrijven Linuxforce (ondersteuning en dienstverlening), Rebel.com (kantoorserver voor Linux) en GraphOn (Windows-connectiviteit). Analisten bespeuren in Corels activiteiten een ambitie om een mini-investeringsfonds voor Linux op te zetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-13T00:00:00.000Z Redactie Computable