Handelsgroep steunt Microsoft in rechtsbrief

De Amerikaanse Association for Competitive Technology (Act) spreekt zijn steun uit voor Microsoft in een brief aan rechter Thomas Penfield Jackson. De aangeklaagde softwareleverancier is één van de negenduizend leden van deze in 1998 opgerichte IT-handelsgroep.

De Act reageert hiermee op de open uitnodiging van rechter Jackson om zogenoemde 'friend of the court'-brieven in te dienen. De nu ingediende verklaring is opgesteld door Griffin Bell en Nicholas Katzenbach, beiden voormalig adviseurs van presidenten van de Verenigde Staten.
Bell diende onder president Jimmy Carter, terwijl Katzenbach president Lyndon Johnson adviseerde. Deze twee politieke zwaargewichten worden in de verklaring van steun voor Microsoft bijgestaan door Lloyd Cutler, juridisch adviseur van de huidige Amerikaanse president Bill Clinton.
Verdere steun is afkomstig van Boyden Gray, juridisch adviseur van voormalige president George Bush, en Louis Cohen, algemeen jurist onder ex-president Ronald Reagan.
In de loop van de komende weken ontvangt de rechter meerdere soortgelijke brieven, waarvan er sommige het standpunt van het Amerikaanse ministerie van Justitie zullen onderschrijven. In die laatstgenoemde categorie valt de aanstaande brief van de Software and Information Industry Association (Siia).
De laatste mondelinge verklaringen in de antitrustzaak zullen op 22 februari worden afgelegd voor rechter Jackson. Ondertussen voeren de aangeklaagde softwaremonopolist en Justitie nog gesprekken onder toeziend oog van bemiddelaar en antitrust-rechter Richard Posner.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-01T00:00:00.000Z Redactie Computable