Schade webaanvallen bedraagt 1,2 miljard

De webaanvallen van vorige week hebben tot een totale schadepost van minstens 1,2 miljard dollar geleid. Dit zegt onderzoeksbureau Yankee Group in een nieuw rapport.

Dat bedrag bestaat uit inkomstenverlies uit online-verkoop en advertenties die enkele uren niet beschikbaar waren. Het opwaarderen van de beveiligingsinfrastructuur kost naar schatting nog eens 100 tot 200 miljoen dollar.
Analisten menen echter dat de schade aan de naamsbekendheid van de getroffen websites nog groter kan zijn. Webgebruikers staan bekend om de losse binding met online-bedrijven; zij zijn immers maar een muisklik verwijderd van de concurrent.
De 'distributed denial of service'-aanvallen (dDoS) van vorige week hebben sites als Yahoo, CNN.com, eBay, By.com, Etrade en Amazon voor enkele uren platgelegd. De tijdsduur dat deze sites niet actief waren, varieerde van twee uur en vijfenveertig minuten tot wel vijf uur.
De krakers hebben vantevoren meerdere andere systemen gekaapt en die vervolgens ingezet om de doelsites te overspoelen met informatie-aanvragen. De FBI heeft een van de 'routes' van de aanvallers inmiddels teruggevoerd naar de Universiteit van Californië. Daar is een server gekraakt die is ingezet voor de dDoS-aanval op CNN.com.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.