Ook Sybase lanceert e-handelsstrategie

Sybase introduceert een infrastructuur voor het bouwen van webportalen voor e-commercie. Via een speciaal programma wil het bedrijf aanvullende technologieën combineren tot oplossingen voor klantgerichte webportalen. Daartoe gaat het samenwerken met specialisten in software voor klantbeheer.

Sybase is laat met zijn strategie voor elektronische handel; onder andere IBM, Oracle, ICL en Unisys kwamen vorig jaar al met aankondigingen. Rick Reyeneveld, directeur van Sybase voor de Benelux, stelt dat het gemakkelijk is om snel een webapplicatie te bouwen in Java of C. "Maar in de praktijk raken bedrijven al snel in de problemen met het beheer als ze op verschillende manieren toepassingen bouwen." Hij claimt dat de Sybase-portalen dat ondervangen door uitgebreide voorzieningen voor beheer, integratie met mainframes en ondersteuning van XML en Java. Daarnaast geven de portalen toegang tot bestaande systemen voor klantbeheer (crm) en erp.
Via licenties voor technologie van Vignette en Autonomy breidt Sybase zijn erp-strategie uit. Vignette heeft software om het individuele profiel van online bezoekers automatisch te definiëren en te actualiseren. Autonomy is gespecialiseerd in technieken voor het categoriseren en beheren van grote hoeveelheden ongestructureerde informatie.
De afgelopen jaren bleef de omzet van Sybase ongeveer op het zelfde niveau. Reyneveld wijt dat aan het feit dat er te lang is vastgehouden aan het profiel van uitsluitend databaseleverancier. Met een duidelijke strategie voor e-commercie denkt het bedrijf te profiteren van de groei van die markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.