Uitstel uitspraak antitrust-zaak Microsoft

De Amerikaanse rechter Thomas Penfield Jackson heeft gisteren, tegen alle verwachting in, geen uitspraak gedaan in de antitrust-rechtszaak tegen Microsoft. Oorzaak is het schikkingsvoorstel dat de softwaregigant vorige week donderdag op het allerlaatste moment indiende.

De vertraging in de rechtsgang, die maximaal tien dagen duurt, doet vermoeden dat de rechter denkt dat het voorstel een serieuze kans maakt.
Volgens de potentiële schikking wil Microsoft Windows voor iedereen even duur maken en zo het concurrentievoordeel voor bepaalde bedrijven opheffen. Datzelfde geldt voor het vrijgeven van de broncode van belangrijke Windows-api's (applications program interfaces) aan ieder ontwikkelaar, en niet alleen aan preferente partners. Ook zou Internet Explorer van Windows worden losgekoppeld.
Vorig jaar publiceerde Jackson de 'findings of fact', waarin hij al concludeerde dat Microsoft een monopolie bezit en misbruikt. Een eventuele schuldigverklaring kan ernstige gevolgen hebben voor Microsoft, zoals het opsplitsen van het bedrijf. De uitspraak volgt uiterlijk op 7 april.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-29T00:00:00.000Z Redactie Computable