Oracle breidt The Appliance flink uit

Oracle breidt de mogelijkheden van The Appliance uit. Het kant-en-klare serverpakket met software en hardware zal in de toekomst in plaats van de huidige twee knooppunten grotere clusters aankunnen. Daarmee wordt de applicatie geschikt voor bedrijfskritische omgevingen, zoals een serverpark voor elektronische handel.

Oracle maakt bij de ontwikkeling gebruik van de kennis en hulp van Compaq. Oracle zelf wil het aantal mogelijke clusters waartoe The Appliance in staat zal zijn, niet toelichten. Kenners van de markt rekenen er echter op dat binnenkort clusters tot zes verbindingen mogelijk zullen zijn. In een later stadium moet dit aantal kunnen oplopen tot 24 knooppunten. Oracle wil in de komende zes maanden tweeduizend eenheden afzetten.
Het bedrijf uit Redwood Shores, Californië, kondigt tevens aan in onderhandeling te zijn met Morse Data en andere leveranciers, voor de vorming van samenwerkingsverbanden die The Appliance moeten ondersteunen. Deze zouden onder meer gebruikers op de hoogte kunnen houden van de beschikbare opslagcapaciteit en servicemonteurs op pad sturen als deze moet worden uitgebreid.
Oracle ligt momenteel goed in de financiële markten. Volgens analisten van Credit Suisse First Boston (Csfb) is de productcyclus van het bedrijf goed voor een versnelling van de jaarlijkse groei van de licentie-inkomsten. Momenteel ligt die groei rond de 15 procent. Oracle is bezig met de aanloop van zijn sterkste productcyclus ooit, voor zowel databanken als applicaties, aldus Csfb. Oracle-topman Larry Ellison schijnt de analisten te hebben toevertrouwd: "Wij zijn groot en kunnen het allemaal doen. Zij - de kleinere concurrenten - niet."
Oracle's crm-programmatuur (customer relationship management) is volgens verwachting volgende maand volledig gebruiksklaar. Later dit jaar komt ook Icache, programmatuur voor datacaching. Deze techniek is actueel en gewild, omdat met datacaching snel opgeslagen gegevens beschikbaar kunnen komen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-06T00:00:00.000Z Redactie Computable