Amerikanen bellen goedkoper met Net2phone

Net2Phone wil in Amerika bellen goedkoop maken door Internet als medium te gebruiken. En zonder computer, als het even kan.

De eerste productlijn van Internet-telefoonapparaten moet in mei op de markt komen, en zal "Your Alternative Phone" - kortweg Yap (hetgeen "kakelen" betekent) - gaan heten. De Yap-telefoon kan direct in een standaard seriële poort van een PC worden ingeplugd. Telefoontjes naar waar dan ook binnen Amerika zullen de Amerikaanse gebruiker van de Yap-telefoon daardoor nog maar 1 dollarcent per minuut gaan kosten. Dat is een stuk goedkoper dan zogeheten long distance tarieven.
Net2Phone wil behalve de Yap-telefoons binnen afzienbare tijd de zogeheten Yap Jack introduceren. Dit apparaatje maakt het mogelijk om met elke telefoon via Internet te bellen, zonder dat daarvoor nog een computer benodigd is. De Yap Jack kan verbonden worden met iedere standaard telefoon en telefoonlijn, en maakt het mogelijk via Internet te telefoneren dankzij een ingebouwde 56-kbps modem. Zo kan een telefoontje via een lokaal inbel-nummer van een Internet-provider doorgestuurd worden via de digitale snelweg. Is het telefoontje gericht aan een standaard telefoongebruiker, dan bedragen de kosten 2.9 dollarcent per minuut. Bevindt zich aan beide uiteinden van het gesprek een Yap Jack gebruiker, dan zijn er helemaal geen kosten aan het gesprek verbonden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-19T00:00:00.000Z Redactie Computable