Opnieuw grote overname Cisco Systems

Het Amerikaanse concern Cisco Systems, 's werelds grootste leverancier van netwerken voor Internet, heeft vrijdag opnieuw een belangrijke overname aangekondigd. Het bedrijf Arrowpoint Systems wordt ingelijfd via een aandelenruil ter waarde van 5,7 miljard dollar (veertien miljard gulden).

Eén aandeel Arrowpoint geeft recht op 2,1218 aandelen Cisco.
Arrowpoint, gevestigd in Acton in de Amerikaanse staat Massachusetts, is een producent van 'content switches', die de transmissie van Internet-inhoud optimaliseren. Met de overname verwacht Cisco het aanbod van netwerkoplossingen te versterken in het licht van de groeiende vraag naar webinhoud. Arrowpoint bestaat nog maar drie jaar en heeft 337 werknemers.
Cisco is de afgelopen jaren enorm gegroeid via een groot aantal overnames. Onlangs onttroonde het Microsoft als 's werelds grootste onderneming naar beurswaarde. Cisco heeft sinds het begin van dit jaar al tien bedrijven gekocht. Over geheel 2000 moeten het er twintig tot 25 worden, tegen achttien vorig jaar.
Op Wall Street is positief gereageerd op het overnamebericht. Het aandeel Cisco steeg vrijdag met 4 1/8 dollar naar 67 3/4 dollar, vijftien dollar lager dan de recordstand van 82 dollar. Arrowpoint ging met 5 3/8 dollar omhoog naar 140 13/16 dollar.
Deze week komt er meer belangrijk nieuws over Cisco. Het bedrijf maakt op 9 mei als één van de laatste technologiefondsen zijn eerste kwartaalcijfers bekend. Analisten verwachten dat Cisco dertien dollarcent per aandeel zal verdienen, vergeleken met tien dollarcent in dezelfde periode van vorig jaar. Dit zou dus neer komen op een winststijging van 30 procent. De groei is te danken aan de sterk toegenomen groei van de vraag naar de netwerken van Cisco die de infrastructuur van Internet mogelijk maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-08T00:00:00.000Z Redactie Computable