EBay start draadloze toegang tot veilingen

Gebruikers van de online veiling eBay kunnen op korte termijn via draadloze apparatuur toegang krijgen tot het handelsnetwerk. Het systeem maakt onderdeel uit van het zogeheten Anywhere-programma.

Tegelijkertijd is bekend geworden dat de draadloze telecom-aanbieder Sprint PCS en Oracle Mobile de veilingsite eBay toegankelijk maken via onder andere mobiele telefoons. De gebruikers van het draadloze web van Sprint PCS kunnen toegang krijgen tot eBay voor het zoeken van items, het bieden op handelswaar en het bevestigen van transacties via hun WAP-telefoons (Wireless Application Protocol). De klanten van Oracle Mobile kunnen toegang tot eBay krijgen via WAP-telefoons, Palm's Palm VII zakcomputers en andere draadloze apparatuur.
Vorig jaar maakte Palm al bekend dat het met eBay een overeenkomst zou sluiten, waardoor zijn gebruikers draadloos veilingen kunnen volgen en biedingen kunnen doen. De veilingsite lanceerde recentelijk een software-applicatie voor de Palm VII-apparatuur en zette een zogeheten 'alert service' op met Skytel Communications, waardoor gebruikers automatisch de meeste actuele veilinggegevens op hun webpagina's en mobiele telefoons kunnen ontvangen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-23T00:00:00.000Z Redactie Computable