IBM met Hyperion in zee voor Olap in DB2

Hyperion en IBM hebben hun samenwerkingsverband op het gebied van Online Analytical Processing (Olap) aanzienlijk uitgebreid. IBM heeft besloten gebruikers van DB2 Universal Database versie 7 standaard te voorzien van de Essbase Olap Server van Hyperion.

Deze overeenkomst past in het streven van IBM om DB2 Universal Server te positioneren als een platform voor elektronische handel. Voor gebruikers van dergelijke applicaties is het van groot belang dat zij de beschikking hebben over programmatuur voor het analyseren van bijvoorbeeld de transacties van klanten en partners. De informatie die uit deze analyses komt, is nodig voor het verder verfijnen van de dienstverlening.
Voor Hyperion is de samenwerking belangrijk, omdat wereldwijd maar liefst 300.000 bedrijven gebruik maken van DB2-technologie. Het aantal daadwerkelijke gebruikers wordt geschat op meer dan 40 miljoen. Al deze gebruikers krijgen straks, wanneer DB2 Universal Database versie 7 in de tweede helft van het jaar beschikbaar is, toegang tot de Olap-programmatuur van Hyperion.
De afspraken tussen de twee bedrijven maken het IBM verder mogelijk Hyperion-technologie in de IBM DB2 Olap Server op te nemen. Het gaat hier om een separaat te gebruiken product waarin de Essbase-software zal worden geïntegreerd met DB2.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.